Ce înseamnă CPE ? De ce este necesar ?

În teorie, certificatul vine în sprijinul consumatorilor, cărora le permite să evalueze eficienţa energetică a clădirii pe care doresc să o achiziţioneze sau să o închirieze.

      Cu ajutorul certificatului energetic, beneficiarul obtine date importante privind consumul energetic anual al locuintei, pentru: incalzire, apa calda menajera, iluminat, ventilare si climatizare.

Într-un certificat de performanţă energetică sunt detaliate caracteristicile construcţiei şi ale instalaţiilor aferente acesteia (încălzire, apă caldă de consum, climatizare, ventilare mecanică şi iluminat artificial), rezultate din analiza energetică şi termică, fiind valabil zece ani de la data eliberării.


     Documentul se elaborează pentru clădirile existente şi pentru cele noi care se construiesc, sunt vândute sau închiriate şi permite consumatorilor să compare şi să evalueze performanţa energetică a clădirii în funcţie de valorile de referinţă prevăzute de reglementările tehnice în vigoare.

 

De ce este necesar certificatul energetic?

Certificatul contine valori energetice reglementate si cuprinde recomandari pentru reducerea consumului de energie, precum si metode de economisire a energiei, la nivel de locuinta si de cladire.


     Incepand cu data de 19 iulie 2013 daca vindeti, inchiriati sau doriti sa va reabilitati termic locuinta, aveti nevoie de certificare energetica. Aceasta prevedere este valabila si pentru acele constructii carora nu li s-a facut receptia de catre autoritatile locale.


     In cadrul certificatului energetic se vor determina consumurile locuintei pentru incalzire, apa calda de consum, iluminat, ventilare si climatizare. Astfel acestea se vor incadra in valorile reglementate, rezultand clasa energetica a locuintei dvs.    
Cont@ct rapid

ing. Carmen SCANTEE (MOLDOVAN) - Telefon: +40 724.882.732 (vodafone)
ing. Alexandru SCANTEE - Telefon: +40 722.419.677 (vodafone)
E-mail:
contact@certificate-energetice-constanta.ro

© Copyright 2014. Toate drepturile rezervate
.: produs si mentinut de SAAR SURFACES :.